Reklama

Terrina truskawkowa

Terrina owocowa to deser na zimno, który przygotowujemy ze świeżych owoców.

Składniki

  • 4 łyżeczki żelatyny
  • 50 dag owoców (truskawki, maliny, borówki i żurawiny)
  • 3 łyżki soku z żurawiny
  • 6 łyżek syropu z truskawek
  • 2 łyżki likieru owocowego
  • szklanka wina musującego

Przygotowanie terriny owocowej:

Żelatynę rozpuść w letniej wodzie. Owoce pokrój i włóż na godzinę do soku z żurawin wymieszanego z syropem truskawkowym. Odsącz.

Sok zagotuj, wlej żelatynę, wymieszaj i odstaw do schłodzenia. Połącz z likierem i winem. Owoce włóż do foremki wyłożonej folią. Zalej sokiem i wstaw na 4 godziny do lodówki.

Zobacz także:


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy