Reklama

Tiramisu

Składniki

  • opakowania serka mascarpone
  • 30 dag podłużnych biszkoptów
  • 1 szklanka mocnej kawy (może być rozpuszczalna)
  • 6 jajek
  • 6 łyżek cukru pudru
  • 70 ml likieru migdałowego lub innego aromatycznego alkoholu
  • 3 łyżki kakao
  • masło do formy

Przygotowanie:

Jajka sparzyć, oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem. Nie przerywając ucierania, dodawać po łyżce mascarpone. Na koniec delikatnie wymieszać z pianą z białek.

Zimną kawę przelać do miski, połączyć z likierem. W płynie zanurzać na kilka sekund biszkopty, następnie układać je na dnie wysmarowanego masłem prostokątnego naczynia.

Biszkopty przykryć połową przygotowanego kremu z mascarpone, oprószyć połową kakao. Czynności powtórzyć.

Reklama

Zobacz także:


Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy