Reklama

Wątróbka z fasolką

Letnie dania sezonowe to prawdziwa poezja kulinarna. Wykorzystajmy potencjał fasolki szparagowej i przygotujmy ją z wątróbką drobiową.

Składniki

  • 60 dag wątróbek drobiowych
  • 40 dag fasolki szparagowej
  • olej
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • papryczka chili
  • sól i pieprz
  • papryka
  • garść pomidorków cherry (opcjonalnie)
  • czerwona l szklanka wywaru

Sposób przygotowania:

1. Na patelni z olejem podsmaż pokrojoną wątróbkę. Cebulę i czosnek pokrój w paski i zeszklij w garnku na rozgrzanym oleju.

2. Wrzuć pokrojone papryki, chwilę podsmaż i wlej wywar. Duś do miękkości. Pod koniec dodaj ugotowaną al dente fasolkę, pomidorki i wątróbkę. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy