Reklama

Wiejska sałatka po prowansalsku

Pożywna i wyjątkowo smaczna.

Składniki:

Główka cykorii sałatowej

50 g sałaty

20 g orzechów włoskich

100 g boczku

Sól, biały pieprz

1,5 łyżki musztardy dijon

1 łyżka octu winnego z czerwonego wina

50 ml oliwy z oliwek

2 średnie kawałki chleba

Boczek pokrój w paski, pieczywo w kostkę. Rozdrobnij orzechy.

Podsmaż boczek. Dodaj chleb, orzechy.

W misce umieść potargane liście cykorii i sałaty. Zmieszaj musztardę, ocet, oliwę, dopraw. Boczek, grzanki i orzechy, dodaj do sałaty i cykorii, polej sosem, wymieszaj.

Reklama

 

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy