Reklama

Wiosenna zupa z rzodkiewką

W kuchni Ewa Wachowicz uwielbia sezonowość, więc gdy tylko pojawią się nowalijki, wykorzystuje te młode warzywa na wiele różnych sposobów. Tym razem przepis na zupę z rzodkiewką.

Składniki

  • 1 l wywaru drobiowego
  • 2 ziemniaki
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 łyżka masła
  • ½ szklanki śmietany
  • 3 łyżki serka homogenizowanego
  • pieprz
  • pęczek koperku do dekoracji

Przygotowanie:

W garnku rozgrzać masło. Wrzucić obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Podsmażyć. Wlać wywar, przykryć i ugotować. Dorzucić pokrojone w plastry rzodkiewki i pod przykryciem gotować jeszcze przez 10 minut.

Serek dodać do śmietany. Wymieszać. Zahartować gorącą zupą i przelać do garnka. Zagotować. Pod koniec przyprawić pieprzem.

Podawać w kubku. Udekorować koperkiem.

Przepis pochodzi z programu "Ewa gotuje", który możesz zobaczyć na antenie Polsat w każdą sobotę o godz. 10.10.

Reklama

Zobacz także:

Panna cotta z truskawkami

Szarlotka z kruszonką w słoiku

Gołąbki z młodej kapusty

Polsat
Dowiedz się więcej na temat: Przepisy Ewy Wachowicz
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy