Reklama

Zapiekanka makaronowa

Składniki na 5-6 porcji

  • 600 g ugotowanego makaronu
  • 500 g kapusty
  • 300 g kiełbasy
  • 3 jajka
  • 50 ml mleka
  • 200 g kwaśnej śmietany 18 proc.
  • 2 łyżki keczupu
  • 100 g startego sera żółtego
  • olej,sól, pieprz

Przygotowanie:

Posiekaną kapustę przesmaż na 2 łyżkach oleju. Wlej  100 ml wody, duś 10-15 min. Wymieszaj z makaronem  i pokrojoną kiełbasą. Przełóż do natłuszczonego naczynia. Jajka wymieszaj z mlekiem, śmietaną i keczupem. Wylej na makaron, posyp serem. Piecz ok. 30 min w temp. 180°C.

Przygotowanie: 20 minut

Porcja: 440 kilokalorii

Świat & Ludzie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy