Reklama

Zapiekanka makaronowa

Cukinia ma delikatny smak, który można doskonale wzbogacić różnorodnymi dodatkami. Jest smaczna i niskokaloryczna!

Składniki

  • 25 dag makaronu świderki lub rurki
  • 20 dag cukinii
  • 20 dag szynki drobiowej
  • czerwona papryka
  • 2 ząbki czosnku
  • szklanka śmietany 18%
  • 3 jajka
  • olej
  • 15 dag twardego sera żółtego
  • sól i pieprz
  • papryka słodka i ostra
  • zioła prowansalskie

Sposób przygotowania:

1. Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedź. 

2. Szynkę i paprykę pokrój w kostkę, cukinię w plasterki, a czosnek drobno posiekaj. Podsmaż składniki na rozgrzanym oleju. 

3. Jajka roztrzep i połącz ze śmietaną. Dodaj drobno starty ser żółty oraz przyprawy. Masę wymieszaj. 

4. Na dnie natłuszczonej brytfanny rozłóż makaron. Umieść na nim podsmażone składniki i zalej masą śmietanową. Piecz ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200ºC.

Zobacz także:

Reklama
Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy