Reklama

Ziemniaki faszerowane

Polskich odmian tego warzywa mamy ponad 40. Kartofle w połączeniu z różnymi dodatkami rozpływają się w ustach!

Składniki

  • 4 duże ziemniaki
  • 200 g mięsa mielonego z udźca indyka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka serka topionego śmietankowego
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 100 g tartej mozzarelli
  • 2 łyżki zielonego rozmrożonego groszku
  • sól
  • pieprz
  • szczypta tymianku
  • olej

Sposób przygotowania:

1. Mięso mielone oprósz solą i pieprzem. Podsmaż na oleju razem z posiekanym czosnkiem i groszkiem. Dodaj koncentrat pomidorowy i serek topiony. 

2. Ziemniaki wyszoruj i natrzyj olejem. Ułóż na blasze i piecz w 200 stopniach C przez ok. 40 minut. 

3. Wyjmij ziemniaki, natnij i nafaszeruj mięsem. Posyp mozzarellą i tymiankiem i piecz jeszcze 5 min. 

Zobacz także:


Tele Tydzień
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy