Reklama

Zupa rybna

Wakacyjne wyjazdy nad morze i jeziora już za nami, ale nie rezygnujmy z jedzenia ryb, bo są pyszne i bardzo zdrowe. Proponujemy rozgrzewającą zupę rybną.

Składniki

  • głowa karpia (lub innej ryby)
  • filet bez ości
  • 2 marchewki
  • 1/4 selera
  • mała cebula
  • pół pora
  • pietruszka
  • 2 ziemniaki
  • 2 liście laurowe
  • ziele angielskie
  • sól i pieprz
  • sok z cytryny
  • posiekany koperek

Sposób przygotowania:

1. Zalej wodą głowę karpia. Dodaj ziele angielski, liść laurowy i gotuj ok. 20 minut na średnim ogniu.

2. Wyjmij łby. Warzywa i filet pokrój na kawałki. Dodaj do wywaru. Dopraw solą i pieprzem. Gotuj aż warzywa będą miękkie.

3. Osobno ugotuj pokrojone ziemniaki. Dołóż do gotowej zupy. Posyp koperkiem.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy