Reklama

Zupa z fasoli jaś

Ta zupa to idealne połączenie fasoli, aromatycznych pomidorów, rozmarynu i czosnku. Propozycja na chłodniejsze wieczory i niezwykle prosta w przygotowaniu. Przepis pochodzi z książki "Zupa dobra na wszystko" Jolanty Naklickiej-Kleser.

Składniki

  • 400 g fasoli jaś w puszce lub suszonej, wcześniej ugotowanej
  • 800 g pomidorów z puszki z ziołami
  • 3 ząbki czosnku pokrojone na cienkie plasterki
  • 2 łodyżki rozmarynu
  • oliwa
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz

Sposób przygotowania:

1. Czosnek i igiełki rozmarynu podsmażaj w garnku na oliwie do momentu uzyskania mocno aromatycznej oliwy. Dołóż fasolę i podsmaż ją na większym ogniu (może się lekko przyrumienić).

2. Następnie dodaj pomidory z puszki, dopraw do smaku solą oraz pieprzem i zagotuj. Zupę podawaj z chrupiącym rozmarynem przesmażonym na oliwie.

Przepis pochodzi z książki "Zupa dobra na wszystko".

Zobacz także:

Fragment książki
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy