Reklama

Ciasto rabarbarowe

Jajka rozdzielić. Mąkę, proszek do pieczenia, masło, 125 g cukru, sól i żółtka wyrobić na gładkie ciasto. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce (pod przykryciem). Rabarbar pokroić na małe kawałki. Formę aluminiową (28x28cm) nasmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Ciasto rozwałkować na kwadrat o wymiarach 32x32 cm, umieścić w formie, docisnąć brzegi. Ciasto ponakłuwać widelcem. Białka ubić dodając pozostały cukier. Rabarbar wymieszać ze skrobią i dodać do piany z białek. Masę nałożyć na ciasto, posypać płatkami migdałowymi. Piec w rozgrzanym piekarniku (175 st. C) przez ok 70 minut. Ostudzić i uwolnić z formy.

Reklama
Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy