Reklama

Fasolka ze schabem w ostrym sosie pomidorowym

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • pieprz
  • pęczek tymianku
  • 500 g kotlet schabowy
  • 100 ml bulion
  • 12 kromki chleba ciabatta
  • puszka 425 ml biała fasola
  • 1 szt. cebula
  • 1 szt. papryczka chilli
  • 3 lyżki oliwa z oliwek
  • 2 puszki krojone pomidory w zalewie
  • 1 szt. ząbek czosnku
  • cukier

W rondlu rozgrzać 2 łyżki oleju. Porcjami obsmażać chleb na złoty kolor. Doprawić solą i pieprzem, osączyć na papierze kuchennym.

Pokrojone w kostki mięso smażyć na oleju 4-5 minut, dodać drobno pokrojony czosnek, cebulę i chili. Dodać posiekany tymianek, pomidory, bulion i fasolę. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Podawać z chlebkiem ciabatta.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy