Reklama

Grillowana tortilla z kurczakiem

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 2 piersi z kurczaka
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 papryka czerwona
  • 1 cebula
  • 4 placki tortilla
  • 2 łyżeczki Przyprawy do gyrosa Knorr
  • 4 łyżki startego sera żółtego
  1. Kurczaka umyj, osusz i pokrój w paski. Następnie oprósz go przyprawą Knorr, aby nadać mu charakterystyczny smak gyrosa, i skrop 2 łyżkami oliwy.
  2. Paprykę umyj, cebulę obierz, oba warzywa pokrój w paski.
  3. Rozgrzej patelnię i usmaż na niej mięso oraz warzywa. Następnie odstaw na 5 minut, by nadzienie ostygło. Po tym czasie wymieszaj farsz z serem.
  4. Nadzienie nałóż na placki tortilli. Zwiń w rulony tak, by farsz nie wydostał się na zewnątrz.
  5. Tortille opiekaj na grillu po ok. 4 minuty z każdej ze stron, tak by ser się rozpuścił. Serwuj z kwaśną śmietaną i sałatą.
  6. Jeśli lubisz ostre smaki, możesz wzbogacić nadzienie papryczką chili oraz pokrojoną kolendrą.
materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy