Reklama

Owocowa przekładanka

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki

  • 1 małe jabłko
  • banan
  • 4 krążki ananas
  • 10 sztuk śliwki
  • 2 sztuki mandarynki
  • 2 sztuki brzoskwinie lub nektarynki

Składniki Syrop

  • 3 sztuki goździki
  • 2 gwiazdki kardamon
  • 2 łyżki masło
  • 1 łyżeczka cynamon
  • 2 łyżki miód
  • 1 łyżka rum lub arak
  • 1 łyżeczka imbir

Miód, masło i przyprawy zagrzać w garnuszku. Owoce dokładnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Usunąć pestki oraz gniazdka nasienne. Podzielić na cząstki.

Nałożyć na patyczki namoczone uprzednio przez 20 minut w wodzie. Syrop podgrzać z alkoholem. Usunąć kardamon i goździki. Polać kebaby i odstawić na 10 minut. Piec 5 - 7 minut, pilnując, by nie były zbyt miękkie.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy