Reklama

Papryka z kuskusem

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • pół szklanki kuskus
  • sól, pieprz
  • cebula
  • 4 sztuki duża papryka
  • 10 dag pieczarki
  • 8 sztuk gouda w plastrach
  • 1 kostka bulion warzywny
  • oliwa z oliwek

Rozpuść kostkę rosołową w 300 ml wody. Zalej bulionem kuskus, przykryj, zostaw na 5-7 minut.

Pokrój cebulkę i pieczarki w jak najdrobniejszą kostkę, podsmaż na oliwie z oliwek. Posmaruj oliwą z oliwek z solą i pieprzem każdą umytą i oczyszczoną, przekrojoną na połówki paprykę. Zmieszaj podsmażone pieczarki z kuskusem, przypraw solą i pieprzem, nakładaj kopiato na łódeczki - połówki papryki.

Piecz w podgrzanym do 180°C piekarniku 15 minut, wyjmij, połóż na wierzchu każdej papryki ser żółty i piecz jeszcze 10 minut.

Reklama
Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy