Reklama

Puree grochowo-czosnkowe

Czas przyrządzenia: ok 2 godzin
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki

  • sól, pieprz
  • 3 ząbki czosnek
  • mała paczka chleb tostowy
  • 30 dag łuskany groch
  • świeży rozmaryn

Groch zalać wrzątkiem i odstawić na min. 1 h. Gotować do miękkości w tej samej wodzie, lekko osolić. Ugotowany groch odcedzić z wody i zmiksować, schłodzić. Czosnek przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą. Groch połączyć z czosnkiem, doprawić pieprzem. Chleb stostować i pokroić na małe kromeczki. Puree nakładać na tościki, dekorować rozmarynem, podawać.


Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy