Reklama

Rumiane skrzydełka w miodowej bejcy

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 3 łyżki Przyprawy do złotego kurczaka Knorr
  • 3 łyżki oleju
  • 800 g skrzydełek z kurczaka
  • 3 łyżki miodu

  1. Skrzydełka precyzyjnie oczyść. Następnie umyj je i osusz, a końcówki odetnij.
  2. Olej dokładnie wymieszaj z miodem i przyprawą do kurczaka, aby stworzyć aromatyczną marynatę.
  3. Skrzydełka nasmaruj bejcą i włóż na 2 godziny do lodówki.
  4. Piecz je przez 20 minut na dobrze rozgrzanym ruszcie, co jakiś czas smarując mięso bejcą.
materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy