Reklama

Rybne roladki

Roladki możesz przygotować ze szpinakiem lub zielonym pesto.

Składniki na 6 porcji:  6 filetów z białej ryby np. sola lub dorsz, 6 plasterków szynki np. parmeńskiej, 4 łyżki masła, 6 łyżek soku z cytryny, 2 ząbki czosnku, 4 łyżeczki miodu, 6 łyżeczek musztardy, 1 łyżka oleju, kilka gałązek świeżego tymianku, sól, pieprz.

Filety opłucz pod bieżącą wodą. Skrop 2 łyżkami soku z cytryny, oprósz solą oraz pieprzem. Do miseczki wlej miód, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz musztardę, dokładnie wymieszaj. Każdy filet posmaruj masą musztardowo-miodową, połóż po plasterku szynki. Zwiń formując roladki, każdą zepnij wykałaczką.

Reklama

Masło włóż do rondelka, roztop. Odstaw by przestygło. Następnie dodaj pozostały sok z cytryny, dopraw solą oraz pieprzem, wymieszaj. Żaroodporne naczynie posmaruj olejem. Ułóż w nim roladki i polej je masłem cytrynowym. Na wierzchu rozłóż gałązki tymianku. Piecz 25-30 minut w temperaturze 180°C.


Świat & Ludzie
Dowiedz się więcej na temat: ryby
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy