Reklama

Sałatka serowa

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki

  • 3 łyżki majonez
  • pół szklanki siekane orzechy włoskie
  • sól, pieprz
  • 4 gałązki seler naciowy
  • pół puszki gruszki
  • szczypiorek
  • 15 dag żółty ser w plastrach

Gruszki odsączyć z zalewy, pokroić w kostkę. Seler umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Gałązki szczypiorku sparzyć we wrzątku i schłodzić w zimnej wodzie.

Plasterki sera zwinąć w ruloniki i owinąć szczypiorkiem. Gruszki, seler i orzechy połączyć, doprawić solą i pieprzem, nakładać do salaterek. Sałatkę podawać z majonezem, dekorować serowymi rulonikami.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy