Reklama

Sałatka z duszonymi pieczarkami

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • sól
  • 1 łyżka ketchupu
  • sok z cytryny
  • pieprz
  • 3 jaja ugotowane na twardo
  • 50 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • liście sałaty do dekoracji
  • majonez
  • 2 łyżki natki

Umyte pieczarki włożyć do wrzącej wody, gotować 5 minut. Odcedzić, skropić sokiem z cytryny. Cebulę pokroić w "piórka", sparzyć wrzątkiem. Grzyby pokroić w cienkie paseczki, dodać drobno posiekane jaja, cebulę, natkę pietruszki, keczup i majonez. Wymieszać, przyprawić do smaku. Ułożyć na liściach sałaty.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy