Reklama

Schab z serkiem i fasolką szparagową

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 20 dag mielony biały ser
  • 1 sztuka żółtko
  • 60 dag schab
  • sól, pieprz
  • 1 sztuka jajko
  • 10 dag fasolka szparagowa
  • olej do smażenia

Schab pokroić na porcje, każdą rozbić. Fasolkę szparagową oczyścić i ugotować w osolonej wodzie, schłodzić w zimnej wodzie, aby nie straciła koloru. Ser wymieszać z żółtkiem, doprawić solą i pieprzem.

Na każdy kotlet nakładać po łyżce sera i układać po kilka fasolek. Mięso zwinąć i panierować w jajku i bułce tartej, smażyć po kilka minut z każdej strony. Podawać z zielonymi sałatami i rzodkiewką.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy