Reklama

Ziemniaczane szaszłyczki

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki

  • olej
  • skórka i sok z limonki
  • 8 dag cienkich plasterków szynka gotowana
  • 60 dag małych ziemniaki
  • parę gałązek tymianek
  • 1 słoiczek faszerowane czerwone papryczki
  • 20 dag pieczeń wołowa
  • parę gałązek oregano
  • 1 sztuka awokado
  • sól, pieprz

Ziemniaki wyszoruj, ugotuj w mundurkach. Obierz, ostudź. Obsmaż na rumiano na oleju. Przełóż na papier kuchenny, aby osączyć z nadmiaru tłuszczu. Obierz awokado, pokrój na cząstki, skrop sokiem z cytryny. Połowę kartofelków nadziej na wykałaczki razem z fantazyjnie złożonymi plasterkami szynki i osączonymi papryczkami. Resztę z plastrami pieczenii i awokado. Udekoruj ziołami.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy