Reklama

Chłodnik ziołowy

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • sól
  • 1 l maślanka
  • 1 ząbek czosnek
  • 1/2 pęczka natka pietruszki
  • garść szczaw
  • 3 sztuki jajko ugotowane na twardo
  • 1/2 pęczka koperek
  • 1/2 pęczka szczypior
  • 1/2 pęczka rzodkiewki
  • 1 sztuka ogórek
  • pieprz

Czosnek przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą. Jajka pokroić w plasterki, ogórka i rzodkiewki w kosteczkę, szczaw pokroić w paseczki, a zioła posiekać. Do maślanki dodać wszystkie składniki, doprawić solą i pieprzem i odstawić na min. 1 godzinę do lodówki. Podawać z jajkiem.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy