Reklama

Chrupiące bagietki z salami

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • oregano
  • 4 szalotki
  • sól
  • 80 ml bulion warzywny
  • chilli mielona
  • 6 łyżek koncentrat pomidorowy
  • 2 łyżki olej słonecznikowy
  • 1 puszka kukurydza
  • suszony tymianek
  • 3 sztuki BIFI (mini salami)
  • pieprz
  • 200 g ser żółty
  • bagietka

Szalotki pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Dodać koncentrat  pomidorowy, przesmażyć. Wlać bulion, gotować 10 minut. Doprawić chili, pieprzem, solą, tymiankiem i oregano. Salami pokroić w cienkie plastry. Kukurydzę odcedzić. Bagietki poprzekrawać, posmarować sosem. Nałożyć salami, kukurydzę i ser. Zapiekać w 200 st. C przez 6 minut

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy