Reklama

Gratin z letnich owoców

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 125 g cukier
  • skórka otarta z cytryny
  • 1 łyżka cukier puder
  • 300 g truskawki
  • 4 szt. jajko
  • 250 g maliny
  • 200 g śmietanka 30%
  • pół łyżeczki mielony kardamon
  • 200 g jagody


Truskawki poprzekrawać. Owoce wymieszać 50 g cukru i skórką z cytryny. Umieścić w formie. Jajka rozdzielić. Ubić białko, a następnie 100 g śmietany.  Żółtko utrzeć z cukrem i kardamonem na jasnożółty kolor. Stopniowo wmieszać pianę, a następnie śmietanę. Nałożyć na owoce. Piec w 175 st. C przez 20-30 minut. Posypać cukrem pudrem. Podawać z bitą śmietaną.



Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy