Reklama

Kurki w jajkach

Czas przyrządzenia: ok 2 godzin
Składniki dla: 7 i wiecej osób

Składniki

  • 2 łyżki masło
  • 1/2 szklanki mrożony groszek
  • sól, pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • 1 szklanka jajka
  • 3/4 szklanki śmietanka 30%
  • cebula
  • rukola
  • 40 dag kurki

Cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Dodać oczyszczone, umyte i osuszone grzyby (jeśli są duże pokroić), przesmażyć 15 min., przyprawić delikatnie. Śmietanę wymieszać z jajkami, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Rozmrożony groszek sparzyć w osolonym wrzątku.

Długą foremkę keksową wyłożyć folią spożywczą. Wlać śmietanę wymieszaną z grzybami i groszkiem. Piec w kąpieli wodnej w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku przez ok. 20 min. (do ścięcia jajek). Podawać z rukolą.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy