Reklama

Minipizze

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 2 sztuki drożdżowe bułeczki (niesłodkie)
  • 4 łyżki starty żółty ser
  • pomidor
  • keczup
  • 3 plastry szynka
  • 1 ząbek czosnek
  • suszona bazylia i oregano
  • sól, pieprz
  • pieprz

Bułeczki przekrój i posmaruj keczupem. Na każdą nakładaj warstwę pokrojonej w cienkie paski szynki.

Pomidora sparz wrzątkiem i obierz ze skórki. Pokrój w plastry.

Pieczarki oczyść, szybko opłucz pod bieżącą wodą i pokrój w plasterki. Ułóż na szynce. Odrobinę posól. Na pieczarkach ułóż plastry pomidora. Posyp suszonymi ziołami, solą i pieprzem.

Na wierzch każdej bułeczki posyp grubą warstwę startego żółtego sera i na 10 minut włóż do gorącego piekarnika.

Do minipizzy podawaj keczup i gorący czerwony barszczyk.

Reklama
Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy