Reklama

Morelowo-grapefruitowe toffi

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 150 ml soku grapefruitowego
  • 30 g wiórków kokosowych
  • 250 g suszonych moreli
  • 100 g migdałów bez skórki

Morele zalać sokiem i odstawić na 2 godziny. Migdały ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i prażyć 15 minut w piekarniku rozgrznym do 150 st. C. Ostudzić i zmielić w blenderze. Morele z sokiem również zmiksować w blenderze. Wszystkie składniki wymieszać.

Folię aluminiową zwinąć kilkakrotnie, aby powstała sztywna rama i umieścić w kwadratowej tortownicy. Folię docisnąć do brzegów tortownicy. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, umieścić w niej przygotowaną masę (ok 1,5 cm grubości) i piec w 150 st. C ok. 20 minut. Wyjąć z piekarnika, pokroić na kwadraty i piec jeszcze 8-10 minut.

Reklama
Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy