Reklama

Muffinki jagodowe na maślance

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 125 g masło
  • 1 op. cukier waniliowy
  • 250 ml maślanka
  • 275 g mąka
  • jajko
  • 250 jagody
  • 150 g cukier
  • 3 łyżeczki proszek do pieczenia
  • cukier puder

Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia.

Jajka roztrzepać, dodać cukier, cukier waniliowy, masło i maślankę. Wmieszać mąkę. Dodać jagody.

W formie do muffinek (na 12 szt.) umieścić papierowe papilotki, rozdzielić do nich ciasto.

Piec w piekarniku rozgrzanym do 175 st. C przez 25 minut.

Zostawić na 5 minut i wyjąć z formy. Oprószyć cukrem pudrem.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy