Reklama

Muszle ze szpinakiem

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • pieprz
  • 3-4 pomidory
  • 50 dag szpinak
  • gałka muszkatołowa
  • 4 porcje makaron muszle
  • sól
  • 20 dag biały ser
  • 2-3 łyżki bułka tarta
  • 2 olej
  • 2 cebule
  • 4 łyżki masło
  • 100 ml mleko
  • 2-3 zabki czosnek

Makaron ugotować we wrzącej, osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Po ugotowaniu zahartować w zimnej wodzie. Cebule posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, szpinak oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić.

Rozgrzać 2 łyżki masła, zeszklić połowę cebuli i czosnek, dodać szpinak i smażyć kilka minut. Doprawić. Następnie zmiksować z serem, bułką tartą, i mlekiem, doprawić.

Farszem napełniać muszle. Na maśle zeszklić resztę cebuli, dodać posiekane pomidory, doprawić i przelać na dno naczynia żaroodpornego. Ułożyć muszle i zapiekać ok. 20 minut w 180ºC.

Reklama
Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy