Reklama

Naleśniki kokosowe

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki na nadzienie

  • 1,5 szklanki wiórków kokosowych
  • sól
  • 1 łyżeczka mielonego kardamonu
  • pół szklanki brązowego cukru
  • pieprz

Składniki na naleśniki

  • 2 jaja
  • 1 szklanka mleka
  • 1,5 szklanki mąki
  • olej
  • sól

Rozpuść cukier w 1/8 szklanki wody, wlej do rondla o grubym dnie. Gdy się zagotuje, wsyp wiórki kokosowe, przypraw pieprzem i kardamonem. Wymieszaj, gotuj na małym ogniu 10-15 minut. Posól, ostudź.

Przygotuj ciasto: wszystkie składniki, oprócz oleju, przełóż do miski i utrzyj mikserem. Rozgrzej teflonową patelnię, posmaruj 1/4 łyżeczki oleju. Smaż cienkie naleśniki po minucie z każdej strony. Smaruj je nadzieniem i zwijaj w rulony.


Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy