Reklama

Ostre ogórki

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • szczypiorek
  • 2 łyżki masło
  • 2 sztuki ostre papryczki
  • 3 ząbki czosnek
  • 0,5 kg ogórki gruntowe
  • sól

Ogórki umyć, osuszyć, pokroić cząstki. Lekko osolić i odstawić aż puszczą wodę, osączyć na ręcznikach papierowych, czosnek i papryczkę drobno posiekać.

Na rozgrzanym maśle zeszklić czosnek, dodać ogórki, szybko przesmażyć i na koniec dodać papryczkę, ewentualnie doprawić solą. Podawać owinięte w sparzony szczypiorek, z pieczywem i masełkiem.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy