Reklama

Proste ciastka ananasowe

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 7 i wiecej osób

Składniki

  • 6 płatów mrożone ciasto francuskie
  • 1 łyżka śmietana
  • chipsy kokosowe i mięta do dekoracji
  • 1 łyżeczka cukier puder
  • 1 szt. ananas
  • 3 łyzki cukier

Ciasto francuskie rozmrozić. Ananasa brać pokroić w cienkie plastry. Z ciasta wycinać krążki, układać na nich plastry ananasa. Posypać cukrem, wystające fragmenty ciasta posmarować śmietaną. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i piec 15-17 minut w temp 200 st. C. Oprószyć cukrem pudrem i posypać uprażonymi chipsami kokosowymi.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy