Reklama

Rolada serowa

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • ogórek konserwowy
  • szczypiorek
  • 2 łyżki olej
  • 2 prostokątne serki topione
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 2 sztuki pomidor
  • 0,5 kg ser żółty edamski
  • 30 dag pieczarki

Włożyć ser do wrzątku. Musi poleżeć w nim 1/2 godz. Następnie wyjąć go, rozwałkować.

Podsmażyć pokrojone pieczarki, dodać serki topione, trzymać na małym ogniu, aż się rozpuszczą. Włożyć posiekany szczypior, pokrojoną paprykę i ogórek. Wymieszać.

Farsz nałożyć na ser, zrolować. Owinąć w folię aluminiową, wstawić na noc do lodówki. Przed podaniem pokroić na plastry.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy