Reklama

"Koktaile. Klinika soku"

Wszyscy wiemy, jak wiele wartościowych składników zawierają warzywa i owoce. Ich spożycie dostarcza organizmowi energii oraz cennych substancji odżywczych. Niektóre owoce i warzywa warto spożywać w konkretnych schorzeniach, innych należy się wystrzegać.


Trzeba umiejętnie je połączyć, żeby stworzyć smaczny napój, ułatwiający osiągnięcie zdrowotnego efektu. Ważne też, żeby owoce i warzywa były świeże, dlatego najlepiej sporządzać koktajle samodzielnie w domu i pić zaraz po przygotowaniu.

Wielu z nas nie ma jednak pewności, jakie składniki wybrać, by napój był smaczny i zdrowy. A kiedy potrzeba dietetycznego przewodnika, do akcji rusza Magdalena Makarowska, ekspert w dziedzinie żywienia. Autorka podpowiada, z jakich składników przygotować koktajle, które podniosą naszą odporność, staną się sojusznikiem w zmaganiach z naszymi schorzeniami, pomogą oczyścić organizm z toksyn, zregenerować po wysiłku fizycznym, odchudzić czy zadbać o urodę. Książka zawiera też koktajlowe smakołyki dla dzieci, napoje idealne dla przyszłych mam, kobiet dojrzałych czy prawdziwych facetów.

Znajdziesz tu:

Reklama

- 100 koktajli na różne okazje
- Dla małych i dużych, zdrowych i chorych, grubych i chudych
- Owocowe i warzywne śniadania
- Płynne przekąski i kolacje
- Nietypowe zestawienia składników
- Koktajle odchudzające i lecznicze

Mgr Magdalena Makarowska - dietetyk, biotechnolog, pedagog, autorka serii poradników "Jedz pysznie, chudnij cudnie".

Magdalena Makarowska "Koktaile. Klinika soku", wydawnictwo Feeria.

Styl.pl/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy