Reklama
SHOW - magazyn o gwiazdach

Zmarszczki precz!

Zmarszczki są nieuchronne, ale możesz spowolnić proces ich powstawania.

Pomogą ci w tym przeciwutleniacze, które pozytywnie wpływają na produkcję kolagenu i chronią przed stresem antyoksydacyjnym.

Kilka razy w tygodniu jedz jagody (najlepiej te z lasu, wolne od pestycydów), borówki amerykańskie oraz śliwki - są bogate w antocyjany, które zwiększają elastyczność skóry i chronią DNA.

Z kolei czerwone winogrona i czerwone wino obfitują w resweratol, który uaktywnia enzymy naprawcze - to w nim tkwi sekret zdrowia i urody Francuzek.

Powstawanie zmarszczek hamuje również kwas elagowy zawarty w malinach, truskawkach i granatach oraz allicyna zawarta w cebuli, porach i czosnku. Dodawaj cebulę i czosnek do sałatek i kanapek, warto!

Reklama
Show
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy