Reklama

Bezglutenowe krokiety wigilijne

Uczulenie na gluten nie musi być przeszkodą w jedzeniu smakołyków na wigilijnym stole!

Składniki na ciasto

  • 35 dag mąki gryczanej
  • 20 dag mąki ziemniaczanej
  • 20 dag mąki ryżowej
  • 250 ml mleka kokosowego

Składniki

  • 50 dag kapusty kiszonej
  • 15 dag pieczarek
  • 12 grzybów shitake
  • cebula
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 5 suszonych pomidorów
  • 2 łyżki sosu sojowego

Przygotowanie naleśników: Połącz w misce przesiane mąki. Dodaj mleko i litr ciepłej wody. Wszystko dobrze zmiksuj. Odstaw na 30 minut. Potem dolej olej rzepakowy i usmaż naleśniki. 

Przygotowanie nadzienia: 

1. Kapustę wypłucz, dobrze odciśnij z wody i poszatkuj. 

2. Grzyby shitake odsącz i posiekaj, odrzucając ogonek. Podsmaż cebulę wraz z pieczarkami. 

3. Dodaj wszystkie przyprawy, grzyby, sos sojowy, drobno pokrojone suszone pomidory i kapustę. Duś całość, aż kapusta zmięknie, a sos odparuje. 

Reklama

4. Farsz nakładaj na naleśniki i zwiń w rulony. Obtocz w mielonych migdałach i smaż na złoty kolor.

Zobacz także:


Tele Tydzień
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy