Reklama

Ciasteczka świąteczne z czekoladą

Chrupiące ciasteczka czekoladowe będą świetnym dodatkiem do prezentów!

Składniki

  • 300 g masła
  • 200 g cukru trzcinowego
  • 200 g ksylitolu
  • 3 łyżki cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka soli
  • 4 szklanki mąki
  • 4 jajka
  • 2 czekolady białe
  • 2 czekolady mleczne
  • 1 czekolada gorzka

Przepis pochodzi z 322. odcinka programu "Ewa gotuje".

Sposób przygotowania:

Miękkie masło utrzeć mikserem. Gdy się spieni, dodać cukier trzcinowy oraz ksylitol. Zmiksować. Wsypać cukier waniliowy oraz sodę i proszek do pieczenia. Posolić. Wsypać szklankę mąki, wybić jajko. Zmiksować. W ten sam sposób wmieszać resztę mąki i pozostałe jaja. Dorzucić pokrojoną w kostkę czekoladę. Wymieszać. Za pomocą 2 łyżek uformować ciasteczka i ułożyć je na wyłożonej papierem blasze piekarnikowej. Piec przez 15-20 minut w temp. 160 st. C.Po upieczeniu wystudzić i ładnie zapakować.

Reklama
Polsat
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy