Reklama

Ból gardła. Jesienna zmora

Dopada niemal każdego. Jak sobie poradzić z tym bólem?

Przygotuj mieszankę następujących ziół: weź po 30 g kwiatów dziewanny i ziela bylicy pospolitej, po 40 g kwiatów ślazu, korzeni biedrzeńca i korzeni prawoślazu oraz 20 g kwiatów arniki. 3 łyżki mieszanki zalej 2 szklankami ciepłej wody i gotuj pod przykryciem ok. 3 min.

Odstaw następnie na 5 minut, po czym przecedź i przelej do termosu. Pij 3-4 razy dziennie po pół szklanki, najlepiej po posiłku. Odwar stosuj przy zapaleniu jamy ustnej, gardła, krtani, a także na dokuczliwą i uporczywą chrypkę.

Zobacz także: 

Reklama




Świat & Ludzie
Dowiedz się więcej na temat: ból gardła
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy