Reklama

Co należy jeść, aby nie mieć zgagi?

Zgaga to dolegliwość, która odbiera nam radość z posiłków. Zobacz, co jeść, aby jej nie doświadczać.

Jadłospis powinien być lekkostrawny, dlatego wyklucz potrawy, które zawierają dużo tłuszczu. 

Postaw na produkty wysokobiałkowe, jak przetwory mleczne, drób, wołowina i chude ryby.

Sięgaj po czerstwe białe pieczywo, gotowane warzywa, piure z ziemniaków, dojrzałe, nie kwaśne owoce bez skóry i pestek, lekkie zupy i sosy, jajka, siemię lniane. 

Z menu wykreśl to, co kwaśne i podrażnia, np. cytrusy i pomidory oraz produkty pobudzające wydzielanie kwasu w żołądku, np. miętę.

Zobacz także:


Reklama
Na Żywo
Dowiedz się więcej na temat: Zgaga | dieta
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy