Reklama

Kuracja z pora na przeziębnie

Jego główne zalety? Odtruwa i odkwasza organizm. Ma też właściwości lecznicze. Potrafi łagodzić przeziębienia. Jak go wykorzystać?

Por na przeziębienie 

Umyj 5 porów, zalej 1 l wody, gotuj ok. 30 min. Gdy całość przestygnie, odlej płyn, a warzywa dobrze odciśnij. 

Do powstałego odwaru dodaj 3 łyżki miodu, dobrze wszystko wymieszaj. Pij po 1/2 szklanki 4 razy dziennie. 

Krople z czarnuszki na katar i zatoki 

Łyżkę rozdrobnionych nasion czarnuszki zalej 100 ml soli fizjologicznej, zagotuj i odstaw na ok. 30 min. 

Po tym czasie przecedź, uzupełnij solą fizjologiczną, aby otrzymać 100 ml płynu i przefiltruj przez watę. Zakraplaj do nosa kilka razy dziennie. Stosuj w katarze i chorych zatokach.

Reklama

Zobacz także: 

Świat & Ludzie
Dowiedz się więcej na temat: por | Styl.pl | czarnuszka
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy