Reklama

Najważniejsze zasady diety Ewy Wachowicz

Miss Polonia z 1992 r. odnalazła swoją pasję w gotowaniu. Dziś ma własny program kulinarny, pisze książki kucharskie, jest członkiem jury programu Top Chef i mimo upływu lat niezmiennie zachwyca doskonałą sylwetką. Nie znosi jednak słowa odchudzanie, bo jej zdaniem wiąże się ono ze stresem. Poznaj podstawowe zasady diety Ewy.

Świeże, sezonowe produkty

Korzystanie z uprawianych u nas warzyw i owoców to podstawa, bo są one zdrowsze od importowanych. Wybieraj te świeże, sezonowe, np. pomidory, ogórki, sałaty, śliwki.

Woda to podstawa

Oczyszcza organizm z toksyn i jest niezbędna do prawidłowej pracy mózgu i innych narządów. Jeśli jej nie lubisz, dodawaj trochę cytryny lub pomarańczy.

Pilnuj godzin posiłków

Jedz regularnie, co ok. 2,5 godz., bo lepiej zjeść 5-6 porcji w ciągu dnia niż jeden obfity posiłek wieczorem. W ten sposób wyregulujesz metabolizm i poprawisz samopoczucie.

Reklama

Słodka dyspensa

W tygodniu Ewa Wachowicz unika słodyczy, natomiast w niedzielę pozwala sobie na małe co nieco. Piecze ciasto czekoladowe, przygotowuje deser lub tort.

Niezdrowe trio

Szkodliwe dla organizmu są produkty typu fast food, wysoko przetworzone oraz typu light. Niestety, te odtłuszczone zazwyczaj zawierają bardzo dużo cukru (i na odwrót).

Przykładowe menu

Śniadanie: 2 kromki chleba z pastą jajeczną; przekąska: sałatka owocowa; obiad: panga z serem pleśniowym; podwieczorek: sałatka warzywna; kolacja: placki ziemniaczane.

32/2014 Na Żywo

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy