Reklama

Wielka ochota na słodycze wskazuje na grzybicę

Drożdżak z rodzaju Candida żyje w organizmie każdego zdrowego człowieka. W słodkim otoczeniu, które jest jego żywiołem, szybko się namnaża i wywołuje grzybicę.

Dzieje się tak wtedy, gdy zostaje zaburzona mikroflora jelitowa. Wtedy masz niepohamowany apetyt na słodycze.

Takie reakcje wywołuje też obecność pasożytów. Aby sobie pomóc, trzeba radykalnie zmienić dietę, czyli odstawić wszystkie cukry proste: słodycze, cukier rafinowany, słodkie owoce, produkty z białej mąki  i wysoko przetworzone.

Warto za to jeść czosnek na surowo i pić na czczo rozcieńczony olejek z oregano.

Poza tym, gdy jesz coś słodkiego, we krwi gwałtownie podnosi się poziom cukru, a to doprowadza do wyrzutu insuliny. Ta z kolei obniża poziom cukru, więc znowu kusi nas coś dobrego...

Reklama

Zobacz również:

Tele Tydzień
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy