Reklama

Zakwas z buraków

Ich właściwości lecznicze są udowodnione naukowo. Buraki wzmacniają naszą odporność, regulują ciśnienie i dodają nam sił. Można je gotować, zapiekać i dusić. Jednak tym razem proponujemy zakwas na bazie tego warzywa.

Co daje?

Zawiera kwas foliowy i żelazo. Likwiduje anemię i zmęczenie. Wzmacnia odporność. 

Jak go zrobić?

Obierz kg surowych buraków, pokrój w plastry, dodaj dwa posiekane ząbki czosnku, trzy ziarna ziela angielskiego i cztery  liście laurowe, sześć ziaren pieprzu. Przełóż do słoja i zalej litrem wody z łyżeczką soli. Zakryj słój talerzykiem. Po pięciu  dniach zakwas jest gotowy do spożycia.

>>>Na kolejnej stronie dowiesz się, jak go należy pić<<<

Jak go stosować?

Pij pół szklanki dziennie, na czczo. Najlepiej przez dwa miesiące.

Zobacz także: 

Reklama


Rewia
Dowiedz się więcej na temat: buraki
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy