Reklama

Zielone warzywa

Naukowcy z Cambridge zauważyli, że dieta bogata w zielone warzywa wspomaga pracę układu immunologicznego.

1. Zielone warzywa zapewniają prawidłową pracę znajdujących się w jelicie cienkim i grubym limfocytów, które odgrywają ważną rolę w pierwszej linii obrony organizmu i przy procesie gojenia się ran.

2. W jadłospisie podnoszącym odporność nie powinno zabraknąć zielonych warzyw z rodziny kapustowatych, szczególnie brukselki, brokułów, kapusty, a także sałaty, ogórków, cukinii i groszku.

3. Jeszcze silniej na odporność działają kiełki zielonych warzyw - brokułów i brukselki należy je jeść tuż po ścięciu.

Reklama

4. Do diety warto także włączyć paprykę, natkę pietruszki, pora i jarmuż.

Więcej porad:

Gładkie stopy bez tarki. Prosty krem za mniej niż złotówkę!

Skórka od banana wybieli zęby lepiej niż najdroższa pasta

Jak dbać o storczyki, aby kwitły przez wiele lat?



Na Żywo
Dowiedz się więcej na temat: brokuły
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy