Reklama

Odkrywamy kuchnię polską ze studiem kulinarnym The Plate

25 września Studio Kulinarne The Plate miało zaszczyt gościć zagranicznych dziennikarzy reprezentujących takie kraje, jak: Chiny, Wietnam, Indie oraz ZEA. Podobno kuchnia jest doskonałym odzwierciedleniem każdej kultury. Z tej okazji przeprowadzone zostały warsztaty kulinarne – Odkrywamy Kuchnię Polską.

25 września Studio Kulinarne The Plate miało zaszczyt gościć zagranicznych dziennikarzy reprezentujących takie kraje, jak: Chiny, Wietnam, Indie oraz ZEA. Podobno kuchnia jest doskonałym odzwierciedleniem każdej kultury. Z tej okazji przeprowadzone zostały warsztaty kulinarne – Odkrywamy Kuchnię Polską.

Warsztaty rozpoczęto od krótkiego spaceru na Halę Mirowską, aby przedstawić i posmakować polskich oryginalnych produktów. Na warsztatach prezentowane były tradycyjne polskie dania takie jak: barszcz czerwony, pierogi, domowy pasztet z dziczyzny, kaszanka na grzance z konfiturą malinowo – szalotkową, a także prawdziwy miód pitny Brzmi pysznie prawda? oraz wiele innych polskich przysmaków, które będą podawane w odsłonie tradycyjnej, jak i fusion, nie zabraknie niebanalnych połączeń. Nasi goście mogli nie tylko zapoznać się z szeroką ofertą produktów, skosztować potraw, ale przede wszystkim uzyskać porad o polskich daniach i informacji o kulturze polskiej. Mamy nadzieję, że ta podróż kulinarna będzie dla Nich inspiracją i na długo zapamiętają polską kuchnię. 

Reklama

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama