Cynamonowe pyszności
Szybkie cynamonowe ciasteczka idealne do porannej kawy
Czego potrzebujemy?
ciasto francuskie, 1 opakowanie
cynamon, 2 łużeczki
cukier, 3 łużki
masło, 1/4 kostki
A jak zrobić te pyszności?
1. Rozpuścić masło w garnku, dodać cynamon, cukier i dokładnie wymieszać (cukier nie musi się rozpuścić)
2. Ciasto francuskie (wersja z chłodni a nie z zamrażarki) rozwijamy na płasko, smarujemy całą powierzchnię cista zostawiając ok 1 cm na jednej krawędzi (łatwiej będzie zlepić ciasto)
3. zaczynamy zawijać ciasto od krawędzie przeciwnej do tej gdzie zostawiliśmy 1 cm wolnego,
4. delikatnie kroimy roladę w 1,5 cm kawałki i układamy na blaszce do pieczenia ze śliskim papierem do pieczenia
5. pieczemy ok 15 stopni w temperaturze 190-200 ''C
Smacznego