Reklama

Jak technologia pomaga w uzyskaniu kawy jak z kawiarni?

Chyba każdy kawosz marzy o tym, by posiadać sprzęt, który pozwoli mu, bez wychodzenia z domu, zaparzyć kawę równie aromatyczną jak ta z ulubionej kawiarni. Na szczęście producenci ekspresów do kawy rozpieszczają nas coraz bardziej. Już dziś możliwe jest uzyskanie takiego efektu za pomocą domowego ekspresu do kawy. I to wszystko dzięki nowoczesnym technologiom. Na rynku pojawił się najnowszy ekspres szwajcarskiego producenta, który zaskoczył nawet najbardziej wymagających.

Znana z doskonałej jakości szwajcarska firma JURA wprowadziła na rynek swój najnowszy produkt - ciśnieniowy ekspres automatyczny JURA C8. Ten model został stworzony z myślą o osobach, które oczekują konkretnych rozwiązań i doskonale wiedzą, co lubią. JURA C8 umożliwia przygotowanie czterech najpopularniejszych klasycznych napojów: kawy czarnej, espresso, cappuccino i latte macchiato. Mało? Nie dla tych, dla których ważniejsza jest jakość, a nie ilość. Bo te cztery kawy zaskoczą swoim intensywnym aromatem nawet najbardziej wymagających.

Technologia na służbie tradycji

JURA C8 łączy tradycyjne metody przygotowywania kawy z najnowszymi osiągnięciami technologicznymi. Każda filiżanka przygotowana za pomocą C8 jest nasycona intensywnymi aromatami i bogatym smakiem, jakby została zaserwowana przez doświadczonego baristę.

Reklama

Ekspres wyposażony jest w opatentowane technologie JURA. Najpierw ziarna mielone są młynkiem (P.A.G), który wyróżnia się wydajnością i niezmienną jakością przez cały okres użytkowania. Następnie zmielone trafiają do jednostki zaparzającej, gdzie zaparzane są przy udziale gorącej wody. W tym miejscu wykorzystano opatentowany Proces Ekstrakcji Pulsacyjnej (P.E.P.), który polega na pulsacyjnym wtłaczaniu wody - krótkie przerwy wydłużają czas ekstrakcji, dzięki czemu kawa jest jeszcze bardziej aromatyczna z gęstą cremą. Warto również zaznaczyć, że ekspres posiada największą na rynku jednostkę zaparzającą. Espresso można przygotować nawet z 16 g świeżo zmielonej kawy. Efekt? Naprawdę intensywny smak i gęsta konsystencja.

Mleczna kawa z idealną pianką

Najnowszy ekspres marki Jura wyróżnia się również świetną jakością kaw mlecznych. Dzięki opatentowanej Technologii Gęstej Pianki uzyskamy idealną, kremową piankę w cappuccino i latte macchiato. Mleko staje się gęste i gładkie, bez widocznych pęcherzyków powietrza. Przygotowywanie kaw mlecznych odbywa się przy zachowaniu najwyższych standardów higieny, a system do spieniania mleka jest łatwy w użytkowaniu - również w czyszczeniu.

Kawa? Nic prostszego!

Wbrew pozorom przygotowanie kawy na poziomie kawiarnianym w domowym zaciszu za pomocą C8 jest niesamowicie proste. Intuicyjny w obsłudze panel sterowania oraz wygodne przyciski sprawiają, że każdy może stać się baristą bez konieczności posiadania specjalistycznej wiedzy czy umiejętności. Co ciekawe, model C8 można również obsłużyć zdalnie. Aby to zrobić należy pobrać aplikację J.O.E. Warto mieć na uwadze, że ekspres musi być wyposażony w Smart Connect/WiFi Connect, który trzeba dokupić osobno. Gdy mamy wszystkie dostępne elementy - można połączyć ekspres z domowym Wi-Fi. To rozwiązanie pozwala przygotować kawę nawet z łóżka, a także umożliwia jeszcze lepiej dostosować ustawienia do indywidualnych upodobań.

Ten model daje nam wszystko, czego potrzebuje w domu kawosz. Jeśli rozważamy zakup naszego pierwszego ekspresu automatycznego, zależy nam na doskonałej jakości i świetnym designie, to JURA C8 z pewnością nas nie zawiedzie. Dzięki nowoczesnym opatentowanym technologiom w połączeniu z tradycją parzenia kawy możemy delektować się aromatycznym napojem w każdej chwili, za jednym kliknięciem.

artykuł sponsorowany
materiały promocyjne
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy