Reklama

Rolada chlebowa

Czas przyrządzenia: ok 2 godzin
Składniki dla: 7 i wiecej osób

Składniki

  • 0,5 szklanki gęsta kwaśna śmietana
  • 20 dag w plastrach szynka wędzona
  • pół paczki chleb tostowy
  • marchewka
  • ogórek zielony
  • 10 dag miękkie masło

Marchewkę ugotować, ostudzić i pokroić w kostkę. Masło utrzeć na pulchną masę i dodać marchewkę i ogórka pokrojone w kostkę. Kromki chleba tostowego obkroić ze skórki i rozłożyć na folii, formując prostokąt. Posmarować je śmietaną, przykryć drugim kawałkiem folii i lekko rozwałkować.

Zdjąć wierzchni kawałek folii, na tostach ułożyć plastry szynki i posmarować je masą maślaną. Mocno zrolować pomagając sobie folią, roladę owinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy