Reklama

Truskawki z białą czekoladą

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 7 i wiecej osób

Składniki

  • 1 łyżeczka kwasek cytrynowy
  • 10 dag biała czekolada
  • 0,5 kg cukier żelujący 2:1
  • 1 kg truskawki

Truskawki oczyść, pokrój na małe kawałki. Wymieszaj z cukrem żelującym i kwaskiem cytrynowym. Mieszając zagotuj na silnym ogniu.

Zmniejsz płomień i stale mieszając gotuj 4 min. Czekoladę pokrój na drobne kawałki, dodaj do truskawek.

Słoiczki wyparz, ustaw do góry dnem na ściereczce, aby ociekły (nie wycieraj, ponieważ pozostające na szkle drobinki ścierki spowodują szybsze psucie przetworów). Do słoiczków włóż konfiturę, szczelnie zamknij. Na 3 minuty ustaw do góry dnem.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy